Grupul auto german Volkswagen (VW) a făcut apel la angajaţi pentru a susţine ajungerea din urmă a liderului sectorului auto, compania niponă Toyota, în contextul în care piaţa auto mondială ar urma să stagneze în 2010, transmite Mediafax.

VW, numărul trei mondial pe piaţa auto, a vândut în prima jumătate a anului 3,12 milioane de maşini, cu aproximativ 300.000 de autovehicule mai puţin decât liderii Totyota şi General Motors.

„În prognozele pentru 2010 ne aşteptăm la un volum de vânzări similar pe piaţa maşinilor pentru pasageri cu cel din 2009. La nivel mondial suntem tot numărul trei dar am redus diferenţa”, a spus Francisco Garcia Sanz, membru al consiuliului de administraţie al grupului german.

Totodată, Ford, singurul mare constructor auto american care a evitat falimentul, se aşteaptă ca vânzările auto pe piaţa din SUA să crească din 2010, ca urmare a temperării celei mai grave crize financiare din ultimele şase decenii.

Piaţa mondială ar putea atinge 11 milioane de unităţi în 2009, urmând să crească la 12,5 milioane de autovehicule în 2010, a spus directorul general al Ford, Alan Mulally, prezent în India la lansarea unui nou model.

Vânzările mondiale ar putea ajunge la 14,5 milioane de maşini în 2011, a adăugat el.

SURSA: Mediafax