Volkswagen (VW), cel mai mare constructor auto din Europa, analizează posibilitatea cooperării cu grupul nipon Suzuki pentru construirea de maşini cu o capacitate cilindrică foarte mică, potrivit unei surse apropiate situaţiei, transmite Mediafax.

VW este la a doua tentativă de acest gen, după ce în 1992 a semnat un acord cu grupul auto japonez pentru dezvoltarea de maşini mici, însă înţelegerea s-a dovedit neproductivă. Suzuki, alături de Daihatsu, divizie a Toyota, domină piaţa niponă a autovehiculelor cu o capacitate a motorului de 660 centimetri cubi.

Constructorul auto german încearcă să-şi asigure cooperarea cu Suzuki prin achiziţia a 10% din acţiunile grupului, potrivit presei din Germania.

„Parteneriatul ar putea ajuta Suzuki să se dezvolte mai mult pe segmentul vehiculelor hibrid şi electrice, în condiţiile în care aceste domenii par să se extindă, în prezent, mai rapid decât s-a anticipat. Totodată, VW ar putea câştiga un partener de seamă în Asia, cu ajutorul căruia poate să construiască autovehicule mici, tot mai căutate de populaţie, în detrimentul celor mari”, a declarat Mitsuru Kurokawa, analist la IHS Global Insight.

Suzuki mai cooperează, în prezent, cu fostul acţionar General Motors pe sectorul vehiculelor hibrid şi al celor alimentate cu celule de combustibil. În plus, grupul are proiecte comune cu alte companii auto, precum Opel şi Fiat.

SURSA: Mediafax