Omul de afaceri Ştefan Vuza, care controlează indirect Uzuc Ploieşti (UZC), va delista producătorul de utilaje tehnologice de pe Bursă, iar acţionarii minoritari vor primi 6,46 lei pe titlu, în total până la cinci milioane lei, dacă se retrag din firmă,potrivit unui comunicat transmis vineri Bursei.

Acţionarul majoritar, firma A1 Impex din Cluj-Napoca, va plăti aproape 5 milioane de lei pentru pachetul de 16,28% din capitalul social aflat în posesia minoritarilor. Preţul oferit acţionarilor minoritari depăşeşte cu 26,6% ultima cotaţie de pe Bursă.

Cel mai recent transfer a fost realizat miercuri, la un preţ de 5,1 lei pe unitate, în creştere cu 2% faţă de cotaţia de referinţă. La acest preţ, capitalizarea firmei este de 24,2 milioane de lei. Titlurile Uzuc se tranzacţionează la categoria Nelistate a Bursei de Valori Bucureşti.

Mişcări aprobate joi în AGA

Adunarea generală a acţionarilor firmei a aprobat joi delistarea şi preţul oferit acţionarilor minoritari în cadrul procesului de retragere.

Acţionarul majoritar al Uzuc este firma A1 Impex din Cluj-Napoca, parte a grupului Serviciile Comerciale Române, controlat de Ştefan Vuza. A1 Impex are 83,71% din acţiunile firmei, potrivit celor mai recente date disponibile.

Uzuc a avut în primul semestru venituri în creştere cu 32%, de la 30,28 milioane lei la 40 milioane lei, şi un profit net în urcare cu 92%, la 8,1 milioane lei, de la 4,2 milioane lei în aceeaşi perioadă din 2008.

SURSA: Mediafax