Mai exact, vremea se va menţine mult mai rece pentru această dată în nord-est.

Totodată, în zona menționată, nebulozitatea va fi persistentă, temporar va ploua mai ales sub formă de aversă şi vor fi condiţii de grindină şi descărcări electrice.

În ceea ce privește celelalte regiuni ale țării, aici înnorările vor fi accentuate mai ales după-amiaza şi seara, când local vor fi averse, căderi de grindină şi frecvente descărcări electrice.

Ploi torențiale și vânt

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi izolat 30 l/mp.

Vântul va avea ȘI EL intensificări în Moldova şi pe crestele montane, unde rafalele vor depăşi 50…60 km/h, dar şi în restul ţării, în special în timpul ploilor.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 15 şi 24 de grade.

Când vine vara?

Potrivit prognozei ANM, în a doua săptămână din luna iunie, mai exact perioada 8 – 15 iunie, vom începe să resimțim vara.

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a acesteia.

Totodată, în săptămâna 15 – 22 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, iar regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru această săptămână, în toate regiunile.

Ultima săptămână a primei luni de vară, perioada 22 – 29 iunie, aduce temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele intracarpatice.