Mâine vom avea parte de fenomene de instabilitate accentuată în cursul zilei în nordul, estul şi centrul României, pentru ca spre seară şi în noaptea care urmează, noaptea de sâmbătă spre duminică regiunile sudice să fie şi ele afectate de frecvente descărcări electrice, averse, ce pot avea şi caracter torenţial, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător, cu aspect de vijelie şi, izolat, chiar căderi de grindină.

Temperaturile rămân generoase şi pe parcursul zilei de mâine, 26-27 de grade, ca şi astăzi, în partea de sud-est a ţării, în Muntenia.

În capitală, de asemenea, 25-26 de grade şi mâine. Duminică însă instabilitatea atmosferică se accentuează mai ales în estul, sudul şi centrul ţării, iar vremea se şi răceşte. 18 grade doar în capitală, duminică la amiază.

Tendinţa este ca aproape pe tot parcursul săptămânii care urmează, local şi temporar, la scara întregii ţări, să se mai semnaleze astfel de manifestări ale instabilităţii atmosferice.

Abia către weekend-ul viitor, undeva spre 9-10, deci spre finalul primei decade din luna mai, să revenim la temperaturi mai ridicate comparativ cu normele perioadei, şi aceasta pe fondul instabilităţii astmosferice, care va fi prezentă local şi temporar aproape în toate zonele ţării, cam pe tot parcursul săptămânii viitoare