Potrivit datelor publicate joi de ANM, este vorba despre o avertizare de cod galben de precipitații.

Avertizarea este valabilă pentru toată țara și intră în vigoare de la ora 10 până sâmbătă dimineață, la ora 10. Sunt așteptate ploi puternice și descărcări electrice.

Pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

În ceea ce privește cantitățile de apă, acestea vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. Până la jumătatea săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

Intervenție în Argeș

Din cauza ploilor abundente, în comuna Brăduleț, județul Argeș, echipajele de pompieri au acționat pentru evacuarea apei din două gospodării.

O altă situația de acest fel a fost înregistrată în localitatea Rugi din județul Caraș-Severin, unde pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din două beciuri și două gospodării.

„Totodată, un caz punctual a fost înregistrat în localitatea Borca din județul Neamț, unde, pe DN 17B, colegii noștri au acționat pentru evacuarea apei și aluviunilor de pe carosabil, fiind afectat un tronson de aproximativ 150 ml”, informează IGSU.