România a fost lovită în aceste zile de fenomene extreme, fie că vorbim despre vijelii puternice, grindină sau ploi torenţiale. În comuna Livezile din judeţul Alba, spre exemplu, a nins în prag de vară. Un strat de zăpadă și gheață a acoperit străzile din această comună.

Şoferii surprinşi în trafic de furtuna din judeţul Dolj au fost obligaţi să tragă pe dreapta. Vijelia puternică şi grindina a făcut şoselele impracticabile. Mai mult, după ce potopul s-a încheiat, oamenii din acest judeţ s-au trezit cu culturile distruse. Sute de hectare de culturi au fost afectate.

“În localitatea Golenți de lângă Calafat, judetul Dolj, totul a fost compromis. Vorbim deja de sute de hectare de teren agricol cultivat atât cu porumb, cat și grâu, lucernă și ovăz. Oamenii ne spuneau că totul a durat mai bine de 25 de minute, timp în care totul a fost pur și simplu acoperit de grindină”, relatează reporterii Digi24.

Grindina a făcut pagube importante şi în judeţul Olt, iar şoselele din Harghita au fost şi ele acoperite de un strat gros de gheaţă.

Din păcate, meteorologii nu vin cu veşti mai bune nici pentru perioada următoare. “ANM are o informare pe rol, valabilă până mâine seară. Instabilitatea nu se va termina mâine seară, va continua și în zilele următoare, până la sfârșitul acestei săptămâni”, transmite meteorologul Viorica Dima.