”Noi, oamenii de afaceri, cerem politici coerente pentru a ne putea dezvolta business-urile din care contribuim cu sume importante la stat plătind taxe și impozite și pentru a ne perfecționa permanent și fideliza echipa”, spune Alin Burcea, pproprietarul Paralela 45. 

În ultimii ani, am asistat la o degringoladă politică, la schimbări foarte dese de miniștri, cu planuri închise într-un sertar și investiții creionate pe hârtie. Acestea au fost și continuă să fie piedici în calea turismului.

Ce se poate schimba? ”Un suflu nou bate iar dinspre minister”, își spun astăzi cei mai mulți dintre proprietarii agențiilor de turism. Până la proba contrarie, toți se așteaptă ca noul ministru, Bogdan Trif, să continue proiectele începute de predecesorul său. Iar dacă la nivel politic lucrurile sunt acum tot mai delicate, în sfera privată companiile se pregătesc să-și prezinte oferta la Târgul de Turism, care începe săptămâna viitoare la Romexpo.  

”Fără îndoială, destinația vedetă a sezonului 2018 este Turcia, unde deja înregistrăm curse charter cu grad de ocupare de 100% și suntem nevoiți să suplimentăm locurile datorită cererii foarte mari. Avem curse curse charter care ajung pe aeroportul din Antalya și am lansat, în premieră, pentru vara 2018, un charter care aterizează pe aeroportul din Alanya, pentru a crește gradul de satisfacție și confort al turiștilor Paralela 45.  Pe lângă cursele tradiționale către Turcia din București, Iași, Cluj, Timișoara am lansat această destinație, în premieră, și din Târgu Mureș”, mai spune Alin Burcea.