Scanarea amprentelor va fi realizată cu ajutorul soluţiei 4 Fingers Touchless ID, dezvoltată de firma americană Veridium, în timp ce soluţia de recunoaştere facială a fost dezvoltată de compania românească Vox FileMaker Solutions, deţinută de Virgil Tornoreanu, investitorul în proiectul de birouri.

Trebuie precizat faptul că firmele care vor funcţiona în clădire nu vor avea acces la datele de identificare biometrică ale angajaţilor, ci aplicaţia va genera o cheie de acces de tip QR code. Aplicaţia va fi descărcată pe telefonul mobil. 

Identificarea biometrică a angajaţilor, prin scanarea amprentelor sau recunoaştere facială, a fost gândită ca o metodă de creştere a nivelului de securitate, dar şi pentru monitorizarea mai eficientă a angajaţilor. Infrastructura necesară implementării sistemului de securitate la intrarea în clădire costă investitorul 300.000 de euro.

„Ne-am asumat că vom dezvolta unul dintre cele mai performante tehnologic proiecte de birouri din România și tot ceea ce facem este în această direcție. Vox Technology Park va dispune de facilitati unice, precum identificarea biometrică, dar și avantaje competitive pentru viitorii angajați, ca spații și dușuri pentru bicicliști, food court și sală de fitness, iar recent am lansat programul Vox Your StartUp, prin care dorim să susținem start up-urile din Timișoara, cel mai bun proiect urmând să primească gratuit un spațiu de birouri în cadrul proiectului”, a declarat Virgil Tornoreanu, managing partner Werk Property Group, dezvoltatorul proiectului.

Vox Technology Park este format dintr-o clădire cu două corpuri cu șapte respectiv zece etaje, proiectul urmând a fi livrat pe piață în luna decembrie a acestui an în urma unei investiții de peste 30 de milioane de euro. Gradul actual de preînchiriere a proiectului este de 60%, mai multe companii din domeniile IT&C și financiar numărându-se printre viitorii chiriași ai proiectului.

Werk Property Group a anunţat că va demara în luna noiembrie construcția unei parcări supraetajate cu o capacitate de 400 de locuri lângă proiectul de birouri din Timișoara. Parcarea, care va avea cinci etaje, va fi finalizată în iunie 2018 în urma unei investiții de 2,5 milioane de euro.

 

Noile locuri de parcare se vor adăuga celor 280 deja disponibile în cadrul Vox Technology Park, parcarea proiectului urmând să dispună și de mai multe stații pentru încărcarea mașinilor electrice și spații pentru biciclete. După finalizarea noii parcări, Vox Technology Park va oferi una dintre cele mai bune proporții între suprafața închiriabilă și locurile de parcare disponibile, raportul rezultat fiind de un loc de parcare la fiecare 38 de metri pătrați închiriabili, potrivit dezvoltatorului.

Werk Property Group face parte din grupul de companii Werk, care a dezvoltat în ultimii ani în Timișoara peste 800 de apartamente și zeci de mii de metri pătrați de hale industriale, spații hoteliere și de birouri. Omul de afaceri Virgil Tornoreanu deține și compania producătoare de software Vox FileMaker Solutions, care realizează programe și aplicații pentru companii internaționale și diferite instituții publice și bancare din vestul Europei, precum Serviciul de Pașapoarte din Olanda, fiind și resellerul și service-ul autorizat Apple Vox Store în România.

Timişoara a devenit, în ultimi ani, o piaţă efervescentă pentru dezvoltatorii de clădiri de birouri. Trei proiecte mari sunt în construcţie în oraşul de pe Bega. Pe lângă proiectul lui Virgil Tornoreanu, ieşeanul Iulian Dascălu a finalizat prima clădire de birouri din cele şapte pe care le-a gândit în proiectul Openville Timişoara, din jurul Iulius Mall. Clădirea, cu 12 etaje şi 18.000 mp, este închiriată integral de companii precum: Ness Software Engineering Services, Autoliv România, PwC România şi Bitdefender. La rândul său, antreprenorul timişorean Ovidiu Şandor, lucrează la prima etapă a unui complex de birouri şi locuinţe. Primii 16.500 mp de birouri vor fi puşi pe piaţă până în martie 2018.

În clădirile de birouri de clasa A şi B din Timişoara lucrează peste 13.000 de angajaţi, potrivit unui studiu de piaţă realizat de Cushman&Wakefield Echinox. Cei mai mulţi sunt grupaţi în imobilele din zona centrală a oraşului, unde lucrează peste 6.300 de persoane. În zona de sud lucrează circa 2.400 de oameni, iar în vest încă 1.800 de angajaţi.