Senatorul PNL Varujan Vosganian a declarat, marţi, în plenul Senatului, că Guvernul Boc va acumula datorie publică cât toate guvernele din 1990 până în prezent, apreciind că Emil Boc utilizează şi în 2009 „unealta defăimării şi demagogiei pentru a-şi scuza actele politice”.

Vosganian a ţinut să răspundă acuzaţiilor aduse de premierul Emil Boc guvernării liberale, arătând că acesta utilizează şi în 2009 „unealta defăimării şi demagogiei pentru a-şi scuza actele politice”.

El a arătat că bugetul pentru pensii pe 2008 s-a terminat aproape pe zero, cu un deficit insignifiant de aproximativ 20 de milioane de lei, în condiţiile în care, în doi ani, pensiile s-au dublat, iar, prin comparaţie, deficitul din 2009 a fost aproape dublu, 36 de miliarde, la care, dacă se adăugă „maşinaţiune Eximbank, se ajunge la 38 de miliarde”.

„Eu aş tăcea mâlc în această prinvinţă. În doi ani, Guvernul Boc va acumula datorie publică cât toate guvernele din ’90 până acum. Să se ştie bine acest lucru. Noi am lăsat 100 de miliarde, ei vor adăuga aproape 100 de miliarde în doi ani numai”, a mai spus Vosganian.

Varujan Vosganian a ţinut să respingă şi acuzaţiile lui Emil Boc privind cheltuirea de ctăre Guvernul PNL a banilor din privatizarea BCR.

„Aţi văzut acum ce regretă domnul Boc, că, dacă aveau dânşii banii aceştia, îi cheltuiau dânşii. Deci probelma domnului Boc nu este că i-a cheltuit Guvernul Tăriceanu, ci de ce nu i-au cheltuit ei”, a spus senatorul PNL, arătând că premierul apelează la o „minciună sfruntată” când vorbeşte de „prăduirea” banilor statului.

Potrivit senatorului PNL, premierului îi este ruşine să spună că cei cu pensii speciale sunt generali cu patru stele, şefi ai Marelui Stat Major, cei mai buni piloţi ai flotilei noastre, care nu au plecat în străinătate.

„E momentul să incriminăm fruntea armatei române şi să comparăm pensia unui general cu patru stele cu pensia medie?”, a continuat Vosganian.

El a opinat că niciun pensionar nu va câştiga de pe urma legii pensiilor şi că aceasta este făcută numai ca să mai salveze Guvernul de incapacitatea de a plăti pensiile şi de a asigura salariile.

„Înainte de a-mi da mie lecţii, să o faceţi când veţi ajunge la acceaşi putere economică pe care o aveau liberalii când guvernau”, i-a mai transmis Vosganian lui Boc.

Liderul PDL, premierul Emil Boc a acuzat, marţi, PNL, într-un discurs susţinut în Senat pe tema proiectului legii pensiilor, că a „păpat” trei miliarde euro din banii obţinuţi de stat din privatizarea Băncii Comerciale Române (BCR), pentru a derula propria campanie electorală.

„Aţi păpat banii din privatizarea BCR ca să vă faceţi campanie electorală, trei miliarde de euro. Când era bine în ţară şi nu ne aflam în criză economică, aţi făcut chermeze pe bani publici. Trebuie să vă asumaţi responsabilitatea gestului pe care l-aţi făcut”, a spus Boc, răspunzându-i senatorului PNL Dan Radu Ruşanu la criticile formulate de acesta faţă de proiectul legii pensiilor propus de Guvern.

El a amintit că România a fost atenţionată de către Comisia Europeană pentru deficit excesiv în 2008.

SURSA: Mediafax