Lia Olguţa Vasilescu, actualul primar al Craiovei şi fost ministru al Muncii în guvernarea PSD, vine cu o veste teribilă pentru mii de angajaţi la stat. Guvernul va începe în curând să dea oameni afară şi să taie şi din salarii, este convinsă social-democrata.

Lia Olguţa Vasilescu: Sunt absolut convinsă că vor face asta

Invitată luni seara la emisiunea România9 de pe TVR1, Lia Olguţa Vasilescu spune că a analizat bugetele ministerelor pentru acest an, iar singura concluzie logică este că vor urma disponibilizări şi tăieri de salarii.

„Sunt absolut convinsă că vor face şi disponibilizări şi că vor tăia şi salarii. M-am uitat pe bugetele tuturor ministerelor, acolo sunt asigurate cheltuielile de personal, dar la nivelul de anul trecut.

Măsurile nu pot fi decât de disponibilizări, ca miniştrii să se încadreze în bugetul ăsta”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Olguţa ştie unde vor avea loc concedierile

Fostul ministru al Muncii a indicat şi de unde este cel mai probabil să fie oamenii daţi afară. Sistemul sanitar sau Poliţia nu pot intra pe această listă, mai spune ea.

„Mi-e greu să cred că ar face cineva disponibilizări în sistemul sanitar, la poliţie ei funcţionează cu 10.000 de posturi lipsă.

Probabil se vor orienta spre administraţia centrală, unde sunt 100.000 de bugetari. Eu sunt convinsă că aşa vor face, este soluţia lor pentru toate problemele”, a mai declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Bani în locul voucherelor de vacanţă?!

Pe de altă parte, edilul Craiovei afirmă că, potrivit legii, Guvernul României ar trebui să le acorde bani în plus bugetarilor, drept compensaţie pentru tăierea voucherelor de vacanţă. Potrivit fostului ministru, voucherul de vacanță era cuprins în sporul de 30% încasat de bugetari, iar odată cu eliminarea lui, este normal ca oamenii să primească bani în locul voucherului.

„Să vă spun ceva de voucherele de vacanţă, despre care nu a vorbit nimeni până acum. Să ştiţi că voucherul de vacanţă era prins în sporul de 30% pe care îl luau bugetarii. Au eliminat voucherul de vacanţă, în mod normal, dacă merg pe lege, trebuie să asigure oamenilor sumele respective de bani în locul voucherului de vacanţă”, a spus Lia Olguța Vasilescu.