În primele nouă luni ale acestui an, s-au inaugurat 15 km de autostradă. Oficialii guvernamentali ne anunţă că până la sfârşitul anului se vor da în folosinţă încă trei loturi de autostradă, în lungime totală de aproximativ 50 km. “Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş – Turda şi lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva se vor inaugura până la sfârșitul acestui an. Noi am spus la începutul anului că vom avea încă aproximativ 90 km de autostradă. În urma controalelor am tras concluzia că antreprenorul lotului 3 din Lugoj-Deva nu poate respecta graficul de lucrări. (…). Am penalizat constructorul autostrăzii Lugoj-Deva pentru nerespectarea termenelor și prevederilor contractuale”, a precizat directorul general al CNAIR, Ștefan Ioniță.
Construcția celor 21,1 km de autostradă din lotul 3 Lugoj-Deva costă 579,9 milioane lei, antreprenor este asocierea Teloxim Con – COMSA – Aldesa Construcciones – Arcadis Eurometudes, iar lucrările sunt executate în proporție de 75%.

Noul termen pentru finalizarea lucrărilor este septembrie 2018, în prezent, sunt probleme cu obținerea autorizației de construire privind  lucrările din coridorul expropriat suplimentar, s-au modificat anumite date contratuale și nu există exproprieri și autorizatșie de construire pentru lucrarile aferente descarcării traficului în zona Holdea