Producatorul suedez de camioane si autobuze Volvo a anuntat ca are in plan concedierea a inca aproximativ 1.000 de muncitori din cadul diviziei Powertrain din Suedia si America de Nord. Producatorul auto a luat aceasta decizie pe fondul crizei financiare care isi pune din ce in ce mai mult amprenta asupra industriei auto.

Conform declaratiei lui Marten Wikfors, purtatorul de cuvant al Volvo, disponibilzarile vor afecta 900 de muncitori din cadrul uzinelor din Skovde, Goteborg si Koping, din Suedia, dar si 65 de angajati din unitatea din Hagerstown, Maryland. De asemenea, ar putea fi revizuite contractele unui mare numar de consultanti si ale altor angajati temporari.

Divizia Volvo Powertrain fabrica motoare si cutii de viteze pentru camioane.

„In contextul turbulentelor de pe pietele din intraga lume, clientii sunt nesiguri si nu mai au incredere sa cumpere noi camioane. Desigur ca acest lucru afecteaza si activitatea Volvo Powertrain, care fabrica motoare pentru aceste autovehicule” a declarat Wikfors.

Anterior, Volvo anuntase concedierea a 2.000 de muncitori de la fabricile din Belgia si Suedia si 1.350 angajati din divizia de constructii.

In al treilea trimestrul din 2008 Volvo a afisat castiguri in scadere, pana la 2,9 miliarde coroane suedeze (372 milioane de dolari) fata de 4,57 miliarde de coroane suedeze in 2007.

Sursa: TruckingInfo.com