Conform parteneriatului, în prima fază producătorul suedez de autovehicule, controlat de grupul chinez Geely, şi Uber îşi vor concentra eforturile pe dezvoltarea unei platforme pentru un automobil Volvo de tip XC90 SUV care să nu aibă nevoie de un şofer. Ulterior, Uber va cumpăra aceleaşi vehicule Volvo pe care îşi va instala propriile sale sisteme de control fără şofer pentru nevoile serviciului său de transport. 

Investiţiile celor două companii se vor concentra pe cercetarea şi dezvoltarea de echipamente hardware, de genul senzori pentru detectarea traficului şi obstacolelor, precum şi sisteme software pentru automobile autonome. 

"Această alianţă plasează Volvo în centrul actualei revoluţii tehnologice din industria auto", a declarat directorul general de la Volvo, Hakan Samuelsson. 

Alianţa dintre Volvo şi Uber este ultima dintr-un şir de parteneriate încheiate între un producător de vehicule tradiţionale şi o firmă din Silicon Valley. Google si Ford Motor negociază şi ele formarea unui parteneriat pentru dezvoltarea tehnologiei în domeniul automobilelor autonome.

SURSA: Agerpres