Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 13,8%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale, cu 2,8%, la construcţiile inginereşti, cu 2,3%, şi la clădirile nerezidenţiale, cu 0,8%. 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 3,4%, în primele nouă luni din 2016, comparativ cu perioada similară din 2015. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi cu 9,1%, respectiv cu 3,4%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,4%. 

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 8,0%, la clădirile rezidenţiale cu 1,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 0,4%. 

Conform Agerpres,volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut în luna septembrie a acestui an, faţă de luna corespunzătoare din 2015, ca serie brută, cu 0,7%, datorită lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+ 3,1%) şi a construcţiilor noi (+ 2,1%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,2%. 

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 7,6% şi la clădirile rezidenţiale cu 2,7%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,1%. 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 2%. Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,7% şi lucrările de construcţii noi cu 2,2%. 

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 9,4%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 7,8%, la clădirile rezidenţiale cu 3,2% şi la construcţiile inginereşti cu 1,5%. 

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în septembrie 2016 comparativ cu luna anterioară, ca serie brută, cu 18,5%, creştere evidenţiată pe lucrările de reparaţii capitale cu 28,5%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 24,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 14,6%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a urcat la clădirile nerezidenţiale, cu 33,2%, la construcţiile inginereşti, cu 13,2%, şi la clădirile rezidenţiale, cu 10,3%. 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 2,4%, creştere evidenţiată pe lucrările de reparaţii capitale (+17,6%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu (+5,2%) şi la lucrările de construcţii noi cu (+3,%).