Volodimir Zelenski a fost trădat de oamenii lui. Serviciile secrete din Ucraina au descoperit că doi ofițeri de securitate au fost cooptați de serviciile speciale din Rusia și ar fi divulgat informații prețioase, cum ar fi rutele liderului de la Kiev.

Volodimir Zelenski s-a aflat într-o situație foarte complicată

Conform informațiilor publicate de The Times, cei doi au fost deja arestați. Totodată, au audiați pentru ca ofițerii ucraineni să afle cât și ce anume știu cei doi suspecți și ce au transmis rușilor.

Ofițerii de informații de la Kiev au monitorizat acțiunile celor doi colonei din serviciul de securitate ucrainean. Astfel, au aflat că primul colonel era recrutat și infiltrat în Ucraina încă din anul 2014 și ulterior a luat sub aripa lui și un alt coleg.

Planul celor doi era să îl ucidă pe președintele ucrainean și pe șeful spionajului ucrainean. Mai mult, cei doi chiar ar fi pus la cale asasinatul.

Potrivit sursei menționate, și-ar fi cumpărat drone kamikaze și mine antipersonal. Știau de drumurile pe care urmau să le facă cei doi lideri iar în telefoanele lor s-au găsit traseele pe care urmau să le facă.

Autoritățile ucrainene au făcut și percheziții la ei acasă. Ulterior, i-au audiat încercând să afle ce știu dar și ce informații ar fi trimis rușilor.

Astfel, au aflat că primeau lunar de la Serviciul Federal de Securitate al Rusiei câte trei mii de dolari în schimbul informațiilor din interiorul serviciilor ucrainene.

Volodimir-Zelenski
SURSA FOTO: Facebook, Volodimir Zelenski

Liderul de la Kiev a fost ținta mai multor atacuri

Amintim că liderul de la Kiev a fost ținta mai multor atacuri. Mai precis, Vladimir Putin a reacționat după expirarea mandatului de cinci ani al lui Volodimir Zelenski.

Președintele rus a pus sub semnul întrebării legitimitatea guvernului de la Kiev. Totodată, a susținut că Ucraina ar trebui să organizeze alegeri prezidenţiale.

De asemenea, președintele rus spune că ar trebui efectuată o analiză serioasă şi profundă a problemei legitimităţii preşedintelui Ucrainei.

„În ceea ce priveşte legitimitatea guvernului ucrainean, este într-adevăr necesar să se efectueze o astfel de analiză serioasă, profundă”, a spus Vladimir Putin, într-o conferinţă de presă susţinută după vizita sa din Uzbekistan, conform Reuters.