Compania a precizat că măsura vizează doar un mic număr de vehicule diesel cu motoare Euro 5 (EA 189) care în prezent sunt disponibile la concesionari. Vehiculele vor fi repuse în vânzare după ce vor fi efectuate modificările necesare, a adăugat un purtător de cuvânt de la Volkswagen. 

Săptămâna trecută, Volkswagen a anunţat că va rechema în service aproximativ 8,5 milioane de vehicule diesel aflate în prezent în circulaţie în Uniunea Europeană, care sunt echipate cu un software care falsifică rezultatele testelor de emisii poluante. Volkswagen a precizat atunci că vehiculele se găsesc în toate cele 28 de state membre ale UE, iar reparaţiile, care vor începe din ianuarie 2016, vor fi gratuite. 

Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 

Unii analişti au estimat că acest scandal ar putea costa Volkswagen până la 35 de miliarde de euro, bani care să acopere rechemarea în service a vehiculelor, amenzile şi procesele. Deocamdată, Volkswagen a anunţat că a pus deoparte 6,5 miliarde de euro pentru a face faţă costurilor acestui scandal, însă potrivit surselor citate de Reuters cea mai mare parte a acestor costuri vor fi trecute în conturile VW, principala divizie a grupului Volkswagen, care ar putea înregistra pierderi pe ansamblul acestui an. 

AGERPRES