Livrările VW au urcat cu 10% în primul trimestru din acest an, în timp ce vânzările auto pe piaţa din SUA au scăzut cu 2%. Avansul vânzărilor grupului german va accelera după lansarea noului SUV Atlas, în următoarele săptămâni, a estimat Hinrich Woebcken, la Salonul Auto de la New York. 

De asemenea, VW va produce un SUV mai mic, de cinci locuri, care va sprijini popularitatea noului SUV cu şapte locuri VW Atlas, a declarat şeful subsidiarei din SUA a Volkswagen 

Acesta nu a precizat când va fi lansat sau dacă va fi majorat numărul angajaţilor la uzina Chattanooga, din Tennessee, SUA. 

În 2014, cel mai mare producător auto din lume anunţa că intenţionează să investească 900 de milioane de dolari pentru a produce noul SUV în Tennessee, iar din luna mai va începe vânzarea noului SUV cu şapte locuri VW Atlas SUV. 

Pe plan global, Volkswagen are 120 de fabrici la care lucrează peste 600.000 de angajaţi, inclusiv 270.000 în Germania. În SUA, la uzina Chattanooga, din Tennessee, sunt aproximativ 2.200 de angajaţi. 

Grupul german Volkswagen încearcă să îşi revină după un scandal de amploare, după ce în toamna lui 2015 a recunoscut că în perioada 2005 – 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. În total, Volkswagen a acceptat să plătească până la 25 de miliarde de dolari în SUA pentru a acoperi solicitările venite de la deţinătorii de automobile, autorităţi de protecţie a mediului, entităţi publice şi dealeri şi de asemenea s-a oferit să răscumpere aproximativ 500.000 de vehicule vândute în SUA.

 AGERPRES