Fondul de pensii Alecta a anunţat marţi într-un comunicat că a decis să-şi vândă participaţia de 2,04% pe care o deţine la Scania, în condiţiile în care la data de 30 aprilie grupul german a anunţat că a ajuns să controleze 88,25% din capitalul filialei sale suedeze.

Volkswagen AG s-a oferit să plătească 200 de coroane suedeze pentru fiecare acţiune Scania AB, dar a impus drept condiţie preliminară obţinerea acordului a 90% din acţionari.

'După o nouă rundă de discuţii cu Volkswagen a ajuns la concluzia că nu putem obţine o îmbunătăţire a preţului ofertei', a informat Alecta într-un comunicat. 'Deşi oferta nu reflectă în totalitate valoarea pe termen lung a Scania, credem că este una acceptabilă', a adăugat fondul de pensii.

Volkswagen, al doilea constructor auto mondial, a făcut la finele lunii februarie o ofertă de 6,7 miliarde de euro pentru a prelua cele 37% din acţiunile Scania pe care nu le deţine încă. Obiectivul grupului german este să-şi unească diviziile MAN şi Scania pentru a crea un producător de camioane capabil să concureze cu primii doi producători mondiali: Daimler şi Volvo.

Agerpres