Directorul general al Audi, Rupert Stadler, unul dintre favoriţii la funcţia de şef al companiei mamă Volkswagen (VW), îşi va păstra poziţia la Audi, a anunţat vineri revista germană "Auto Motor und Sport", transmite Reuters. Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Volkswagen îl va numi pe Matthias Mueller, şeful brandului Porsche, în funcţia de director general, înlocuindu-l pe Martin Winterkorn, care a demisionat miercuri, din cauza scandalului emisiilor.

Reprezentanţii VW au recunoscut că au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor şi au anunţat că 11 milioane de vehicule diesel vândute în întreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare. Numai în SUA, amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. Reparaţiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse în ultimii şapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat şi Audi A3.

"Auto Motor und Sport" a mai anunţat că VW l-ar putea numi pe Juergen Stackmann, şeful brandului Seat, în comitetul de conducere brand, în funcţia de şef al vânzărilor. Stackmann ar urma să fie înlocuit cu directorul de vânzări de la Audi, Luca di Meo. Reprezentanţii Volkswagen nu au confirmat informaţiile. Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Sursa: AGERPRES