Grupul Volkswagen a înregistrat o creştere a cotei pe piaţa mondială a autoturismelor în primele şase luni ale anului la 12%, de la 9,9% în primul semestru al anului trecut.

„Rezultatele obţinute corespund deplin planificărilor. Cu toate acestea, în cea de-a doua jumătate a anului sunt necesare eforturi intense pentru a ne menţine pe această traiectorie ascendentă. Se menţin incertitudinile economice cu privire la evoluţia situaţiei din acest an“, a declarat directorul de vânzări al concernului, Detlef Wittig.

Marca Volkswagen, plus de livrări în primele şase luni

Marca Volkswagen Autoturisme a înregistrat, la capitolul cotei de piaţă, în prima jumătate a anului, o creştere cu 1,7%, la 8%.

La capitolul livrărilor, la finalul lunii iunie s-a înregistrat o creştere cu 2,2%, la 1.949.000 autovehicule, datorita evoluţiei pozitive de pe pieţele din Germania, Brazilia şi, în special în China.

Şi mărcile Audi, Skoda şi Seat s-au dezvoltat mai bine decât piaţa de ansamblu.

VW îşi consolidează poziţia pe pieţele din întreaga lume

În timp ce piaţa de autoturisme din Europa a înregistrat o scădere de ansamblu cu 18,4 procente, vânzările grupului VW au scăzut cu numai 11,7%, sau 1.662.900 unităţi.

În acelaşi timp, în America de Nord au fost livrate 221.900 de unităţi, în scădere cu 12,6 procente, pe o piaţă cu o scădere de 33,2%.

În America de Sud, cota de piaţă a autoturismelor a ajuns la 22,1%, de la 19%. În acest context, pe cea mai mare piaţă, reprezentată de Brazilia, s-a depăşit ritmul de creştere de 3,7% cu un plus de 6,1% reprezentat de 335.700 autoturisme.

În timp ce piaţa din regiunea de distribuţie Asia/Pacific a înregistrat doar o evoluţie uşor pozitivă cu 0,6%, grupul Volkswagen a obţinut un rezultat mai bun în domeniul vânzărilor, în plus cu 18,6 procente.

În China, volumul livrărilor a crescut cu 22,7%, la 652.200 unităţi, în timp ce pe piaţa germană, mărcile concernului au comercializat în prima jumătate a anului 631.900 autovehicule, mai mult cu 18,3% faţă de anul trecut.

În prima jumătate a anului cele mai căutate modele au fost Volkswagen Fox, Polo, Golf, Tiguan, Scirocco şi Passat CC, Audi A3 şi Q5, SEAT Ibiza, Škoda Roomster, Fabia şi Superb, precum şi Volkswagen Caddy.

SURSA: Volkswagen