La finalul săptămânii trecute Volkswagen a anunțat 91.000 de proprietari ale vehiculelor sale vândute în Japonia că trebuie să ajungă cât de repede posibil la o unitate service pentru o intervenție în zona transmisiei. Conform unui purtător de cuvânt al grupului german citat de Reuters problema a apărut ca urmare a climatului dificil din Asia, cu schimbări rapide de temperatură și umiditate dar și a traficului extrem de aglomerat care necesită extrem de multe opriri și reporniri.
Cu mai bine de o lună în urmă, nemții au rechemat nu mai puțin de 384.181 vândute în china în urma unui reportaj realizat de postul tv China Central Television. Conform materialului filmat, chiar apreciata transmisie DSG (Direct-Shift Gearbox) utilizată de Volkswagen la toate mărcile sale este cauza problemelor. Mai exact, conform jurnaliștilor chinezi, unele mașini au accelerat sau decelerat incontrolabil în timpul mersului.
Anul trecut grupul Volkswagen a comercializat 3,17 milioane de mașini în Asia, dintre care nu mai puțin de 2,81 de milioane au ajuns la proprietari chinezi. Deocamdată, problema care a cauzat rechemările din Asia nu a avut efecte în Europa.