Producatorul german al masinilor sport Porsche a anuntat ca profitul pe care l-a inregistrat in primul semestru al acestui an financiar a crescut de tei ori, in special datorita preluarii pachetului de 50% din actiunile Volkswagen.

Compania a precizat ca profitul net al primelor sase luni din exercitiul financiar curent (n.r. care in cazul Porsche se incheie in luna iulie) a ajuns la 5,62 miliarde de euro (7,41 miliarde de dolari), fata de 1,3 miliarde de euro sima inregistrata in aceeasi perioada a anului precedent.

Totusi, in acelasi timp, vanzarile au scazut cu 27%, ajungand la 34.000 de unitati. Astfel, cifra de afaceri a Porsche a scazut cu 12,08%, la valoarea fe 3,04 miliarde de euro.

Porsche detine 50% din titlurile Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa. Porsche intentioneaza sa-si mareasca participatia la 75% in cadrul Volkswagen in cursul acestui an.

Valoarea actiunilor Volkswagen detinute acum de Porsche a crescut de la 850 milioane la 6,84 miliarde euro pe parcursul primelor sase luni ale anului financiar curent.

Constructorul masinilor sport nu a facut estimari cu privire la bilantul intregului an financiar, insa a precizat ca vanzarile si cifra de afaceri se vor situa sub nivelul inregistrat anul trecut.