Banca a făcut aceste precizări ca urmare a declarațiilor oficialilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, care au declarat marți că Volksbank a fost amendată cu 100.000 de lei pentru perceperea necorespunzătoare a comisionului de risc. De asemenea, inspectorii au propus și suspendarea activității băncii.
 
 “Comisionul de risc este un cost transparent cunoscut si acceptat de catre client inca de la semnarea contractului de credit, atat in ceea ce priveste valoarea cat si perioada pentru care este datorat. In plus, nu exista nicio prevedere expresa in OUG 50/2010 prin care sa se impuna eliminarea comisioanelor in functie de denumirea acestora”, se afirmă în comunciatul Volksbank.
 
Instanțele vor decide sancțiunile
 
“In contextul interpretarii diferite a OUG 50/2010, exista amenzi dispuse de ANPC cat si diverse propuneri de sanctiuni complementare. Insa cum actele emise de ANPC sunt supuse controlului judiciar, instanta de judecata este singura in masura sa decida legalitatea unor asemenea acte/sanctiuni/propuneri”, se mai precizează în comunicatul băncii. Cluj: Protecţia Consumatorului a amendat banca Volksbank şi a propus suspendarea activităţii de creditare