Compania austriaca Voestalpine a anuntat ca intrerupe pe termen nedefinit procesul de securizare a terenului pe care urma eventual sa se construiasca o otelarie. Trebuie mentionat ca Voestalpine luase in calcul patru locatii posibile, in afara de Romania, fiind in „cursa” pentru captarea investitiei Bulgaria, Turcia si Ucraina.

Comunicatul companiei sustine ca toate cele patru locatii potentiale din aceste tari vor fi reexaminate in momentul in care proiectul va fi reluat. Compania sustine ca, in cazul particular al Romaniei, deoarece cadrul legal de la noi nu permitea o metoda de securizare a terenului pe placul sau, activitatile au fost abandonate.

Dupa ce si-a anuntat intentia de a lua in calcul si Romania pentru constructia unei otelarii, intr-o investitie a carei valoare totala se ridica la 5,5 miliarde de euro, Voestalpine a renuntat temporar la planuri. La finele lunii octombrie, compania a anuntat ca principalul motiv care sta la baza deciziei este mediul economic problematic din 2009, corelat cu noile reglementari in materie de protectia mediului adoptate de Parlamentul European. Decizia a fost cel putin ciudata, deoarece anul acesta Voestalpine a obtinut un profit record.

Citeste si: De ce si-a amanat Voestalpine planurile legate de Romania