Utilizatorii Vodafone România pot primi de acum notificări gratuite prin SMS ce includ postările prietenilor din reţeaua socială Twitter, conform reprezentanţilor companiei.

Clienţii serviciului pot opta să primească notificări doar de la anumite persoane pe care le urmăresc şi pot stabili şi intervalul orar în care primesc mesajele. De asemenea, utilizatorii serviciului Vodafone Internet pe mobil pot posta mesaje în reţeaua de socializare Twitter prin intermediul site-ului de mobil Twitter sau prin intermediul SMS-ului. 

„Parteneriatul ne dă posibilitatea să oferim accesul utilizatorilor români la Twitter direct prin SMS. Astfel, aceştia pot fi conectaţi oriunde la fluxul de informaţii şi pot posta tweet-uri printr-un singur SMS”, afirmă Kevin Thau, Director of Mobile Products & Partnerships la Twitter.

Activarea noului serviciu se face prin trimiterea unui mesaj cu textul „START” la numărul 89338 (TWEET), sau din setarile contului de Twitter, la secţiunea „Mobile”.  Actualizarea status-ului de pe Twitter se face printr-un SMS ce conţine postarea la acelaşi număr, 89338, la un tarif de 5 eurocenţi (+ TVA) pe mesaj.

Pentru mai multe informaţii, utilizatorii pot trimite un SMS gratuit la 8877, cu textul „twitter”, şi vor primi un link pe care îl pot accesa direct de pe telefon. Vodafone România, divizie a Vodafone Group, avea la 31 decembrie 2009,  9.663.000 clienţi.

SURSA: Vodafone