Una din surse a precizat că, deşi acţionarii Ono şi-au dat joi acordul pentru demararea unei operaţiuni de cotare publică iniţială, compania spaniolă negociază în continuare un acord cu Vodafone. 'Detaliile finale ale ofertei nu au fost încă convenite. Pentru moment, Ono a amânat o prezentare legată de IPO pentru da un răgaz negocierilor, fiind posibil ca un acord preliminar să fie anunţat chiar vineri', declarat sursa.

Preluarea Ono ar fi cea de-a treia achiziţie a unei companii europene din domeniul serviciilor de cablu încheiată de Vodafone în ultimii doi ani, în condiţiile în care compania încearcă să-şi modernizeze reţelele şi să-şi consolideze operaţiunile europene după ce a primit 130 de miliarde de dolari pentru divizia sa din SUA.

Ono, care oferă servicii de telefonie fixă şi mobilă, televiziune prin cablu şi internet, a înregistrat în 2013 un profit de 1,598 miliarde de euro. Compania a respins o primă ofertă venită de la Vodafone în luna februarie, însă sursele au declarat recent pentru Reuters că grupul britanic şi-a îmbunătăţit oferta şi a ajuns la un acord preliminar pentru preluarea companiei.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a companiei, fondurile de investiţii Providence Equity Partners, Thomas H. Lee Partners, CCMP Capital Advisors şi Quadrangle Capital deţin 54% din acţiunile Ono.

Vodafone are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume. Vodafone România, o divizie a Vodafone Group Plc., a ajuns la 8.315.389 clienţi, la data de 31 decembrie 2013, ceea ce reprezintă o creştere cu 132.466 de clienţi, faţă de trimestrul anterior.

Sursa: Agerpres