Potrivit acestei surse, banca de investiţii Rothschild lucrează la un raport cu privire la beneficiile unui posibil IPO, raport ce va fi trimis către Vodafone în cursul lunii august. După această dată, Vodafone ar urma să ia o decizie cu privire la demararea sau nu a unui IPO, în funcţie şi de condiţiile de pe piaţă. 

Divizia din India a Vodafone, al doilea operator de telefonie mobilă din India, a avut în ultimul an fiscal un profit operaţional de 1,28 miliarde lire sterline (2,0 miliarde de dolari) şi vânzări de 4,3 miliarde de lire sterline. Această divizie, care are peste 180 de milioane de utilizatori, este responsabilă pentru 10% din veniturile totale ale Vodafone. O eventuală ofertă publică iniţială ar putea furniza Vodafone noi fonduri, în timp ce investitorii vor avea oportunitatea de a se concentra pe piaţa de telefonie mobilă din India, unde ritmul de creştere este mult mai mare decât pe pieţele mature. 

Cu toate acestea, Vodafone este implicat într-un dosar de arbitraj cu autoritatea fiscală din India, motivul disputei fiind un transfer de acţiuni între divizia din India a Vodafone şi o altă divizie. 

La 31 martie 2015, Vodafone avea 445,8 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 12 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix. Grupul are divizii în 26 de ţări, 54 de reţele partenere în întreaga lume şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări. Vodafone România, o divizie a Vodafone Group Plc., avea un număr total de 8.651.985 clienţi la 31 martie, 2015, în creştere cu 47.416 faţă de trimestrul precedent. 

AGERPRES