Cu noul telefon, utilizatorii îşi pot actualiza statusul de pe Facebook direct din ecranul principal al telefonului. Pe lângă notificarile standard ale terminalului, utilizatorii sunt anunţaţi de fiecare dată când primesc un mesaj nou pe Facebook, sau o cerere din partea unui nou prieten. În plus, ecranul principal poate fi personalizat pentru a include aplicaţiile, grupurile sau prietenii preferaţi.
Vodafone 555 Blue îmbină accesul la Facebook, printr-un buton dedicat, cu o cameră de 2 megapixeli, un ecran de 2,4 inch, un player multimedia încorporat şi un slot de card Micro-SD, prin care memoria externă poate fi extinsă cu până la 16 GB. Browser-ul Opera Mini este inclus în dotările standard.

Vodafone 555 Blue este disponibil la un preţ de 19 euro, împreună cu un abonament special, ce include 800 de minute în reţea, 80 de minute naţionale şi 100 MB trafic de date, pentru 8 euro/lună. Telefonul este disponibil şi pentru utilizatorii de cartelă, alături de un SIM cu număr şi o cartelă valorică de 10 euro credit, într-un pachet cu preţul de 59 euro.