‘Pentru Rusia nu este posibil să dea la schimb suveranitatea pentru o mai bună calitate a vieţii. Pentru că, dacă vom pierde suveranitatea, vom pierde ţara’, a subliniat Putin.

Declaraţia liderului de la Kremlin vine ca reacţie la remarca renumitului regizor Karen Şahnazarov, directorul studioului ‘Mosfilm’, care i-a atras atenţia şefului statului că, în Rusia, ar putea să apară persoane care să dorească să schimbe suveranitatea politică a ţării pentru o viaţă mai bună.

‘Rusia fără suveranitate nu poate exista, în caz contrar se va destrăma, iar dacă se va dezmembra, vor urma o serie de consecinţe grave: degradarea întregului teritoriu, a sferei sociale şi a oamenilor care trăiesc în acest spaţiu’, a insistat preşedintele Putin, trimiţând pe această cale un semnal opoziţie proliberale.

De aceea, a spus el, este important de a echilibra priorităţile din domeniul culturii cu cele din domeniul apărării etc.

În deschiderea forumului privind investiţiile ‘Rusia Calling’, Putin estimase miercuri dimineaţă că speranţa într-o recuperare rapidă a economiei globale nu s-a materializat. O încetinire a ritmului de creştere economică se resimte peste tot în lume, inclusiv în Rusia, a observat locatarul de la Kremlin, anticipând măsuri de austeritate pentru perioada următoare. AGERPRES