Irakianul Abu Bakr al-Baghdadi, care s-a autoproclamat în iunie calif al musulmanilor din lume şi a preluat din 2010 conducerea jihadiştilor din gruparea Stat Islamic, care controlează teritorii importante din Irak şi Siria, se află pe locul 54 în acest clasament.

Statele Unite, aflate în război împotriva organizaţiei Stat Islamic de la începutul lui august, au oferit o recompensă de 10 milioane de dolari pentru capturarea sa.

După ce Rusia a anexat Crimeea în martie, preşedintele Vladimir Putin a orchestrat conflictul în Ucraina, a semnat cu China un contract de miliarde de dolari pentru construcţia unui oleoduct, consolidându-și astfel poziţia în fruntea acestui clasament, în faţa preşedintelui american Barack Obama.

"Deci cine este cel mai puternic: liderul omnipotent aflat la conducerea unei puteri corupte şi agresive sau liderul cu mâinile legate care conduce ţara cea mai dominantă din lume?", se întreabă Forbes.

Xi Jinping, care va mai rămâne la conducerea Chinei încă zece ani, în statul chinez ar urma să eclipseze statele Unite, se clasează pe locul al treilea.

Papa Francisc se clasează pe locul al patrulea, iar cancelarul german Angela Merkel pe locul al cincilea.

Printre noile nume care apar în acest clasament pe 2014 figurează premierul indian Narendra Modi, pe locul 15 şi Jack Ma, pe locul 30, fondatorul grupului Alibaba şi cel mai bogat chinez.

În acest clasament cu cele mai influente 100 de personalităţi se află 26 de americani şi 19 persoane originare din Asia, dintre care şase din China. Doar nouă femei se află în acest top în 2014, printre care şi Christine Lagarde, pe locul 33.