Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a evitat să comenteze decizia funcţionarilor publici de a întrerupe, marţi, activitatea ca semn de protest faţă de diminuarea salariilor şi disponibilizări, arătând doar că Guvernul nu are în acest an posibilitatea de a majora salariile.

„Pentru cei care protestează pentru şomajul tehnic, le spun că vineri vom rezolva această problemă. Pentru cei care vor măriri de salariu, spun că nu avem posibilitatea. Nu avem posibilitatea să mărim salariile”, a spus Vlădescu, solicitat, marţi, de jurnalişti să comenteze greva funcţionarilor publici.

Premierul Emil Boc a anunţat, săptămâna trecută, că prelungirea pentru 2010 a şomajului tehnic va fi decisă în şedinţa de vineri a Guvernului.

Aproximativ 45.000 de funcţionari publici din primării, consilii judeţene şi locale, administraţii financiare, poliţie comunitară au întrerupt activitatea, marţi dimineaţa, la ora 8.30, pentru două ore, nemulţumiţi de diminuarea salariilor şi de disponibilizările preconizate.

Funcţionari publici din toată ţara au declanşat greva de avertisment de două ore, urmând să intre în grevă generală pe termen nelimitat pe 12 februarie, dacă Guvernul nu va răspunde solicitărilor legate de creşterea salariilor mici şi de păstrarea locurilor de muncă.

SURSA: Mediafax