Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, consideră că este necesară o încurajare a consumului, în condiţiile în care măsurile luate până în prezent l-au descurajat.

‘Avem nevoie să încurajăm consumul, mai ales că anumite măsuri luate până acum descurajează consumul. S-a vorbit că s-au cheltuit 12 miliarde de lei ineficient. Cheltuim pentru ca ne-au fost lăsate legi pe care cei care le-au făcut nu s-au gândit că va trebui să şi le asume’, a declarat, marţi, Sebastian Vlădescu, aflat la Senat.

Ministrul de Finanţe a subliniat, încă odată, necesitatea ca ordonanţa de urgenţă privind majorarea TVA de la 19 la sută la 24 la sută să fie votată fără amendamente.

‘Cred că ordonanţa în forma actuală este un document ce ar trebui să fie aprobat. Amendamentele formulate sunt inutile. Niciodată TVA-ul nu se va reduce. Am încuraja o creştere a preţurilor ce s-ar transfera în buzunarul celor care vând’, a adăugat Vlădescu.

OUG privind creşterea TVA cu cinci puncte procentuale la 24 la sută se află pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Senatului de marţi.

Liderul PSD, Victor Ponta, a reafirmat marţi că social democraţii resping în continuare majorarea TVA la 24 la sută şi susţin revenirea la cota de 19 la sută. Totodată, social democraţii susţin, alături de liberali, aplicarea unui TVA de cinci la sută pentru alimentele de bază şi pentru construcţii.