Acesta susține că persoanele care au protestat, sâmbătă, în Capitală, ar putea deveni nu numai oameni infectaţi, dar ar putea să îi îmbolnăvească pe alţii.

„Extrem de tristă şi nu aş intra în discuţia dacă ar fi trebuit îndepărtaţi sau nu, dacă ar fi trebuit amendaţi sau nu. Este extrem de trist pentru că nu cred că este un singur om dintre cei care erau aseară fără mască în centrul Bucureştiului care să nu aibă un prieten sau o rudă care să fi avut nevoie de servicii medicale.

Atunci nu ştiu ce se întâmplă în mintea domniilor. Nimeni nu este ferit, nu înseamnă că dacă eşti de la un partid sau altul nu o să fi infectat cu SARS-CoV-2.

E o lipsă de empatie pe care eu nu o înţeleg şi nu vorbesc de preferinţe politice sau discurs politic sau de unii care încearcă să profite de pe urma acestor oameni pe care altfel poate că într-o anumită măsură putem să îi înţelegem fiecare dintre noi”, a afirmat Voiculescu.

Trebuie să se gândească şi la cei din jurul lor

„E greu. Contactele sociale, tot ce înseamnă viaţa noastră, s-a schimbat profund şi nu avem certitudinea că în două, trei luni lucrurile o să stea altfel, dar avem o speranţă că odată cu vaccinarea poate în şase luni de acum încolo lucrurile o să schimbe.

Îi înţeleg că sunt obosiţi, frustraţi, împărtăşesc oboseala, frustrările dar trebuie să ne gândim şi la noi şi la cei din jurul nostru. Dintre cei care au fost aseară acolo s-ar putea ca o bună parte să devină ei înşişi nu numai oameni infectaţi, ci şi să îi îmbolnăvească pe alţii. Ăsta nu e un lucru scuzabil”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Protest fără măști în Capitală

Sâmbătă, peste 100 de persoane s-au adunat pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse. Aceștia s-au adunat în Piaţa Victoriei şi Piaţa Universităţii. Printre ei a fost și senatoarea Diana Șoșoacă, care a făcut un show total.

Organizatorii manifestaţiilor de sâmbătă din Piaţa Victoriei şi din Piaţa Universităţii vor fi amendat pentru că nu au luat măsuri astfel încât să nu fie depăşit numărul maxim de 100 de participanţi, a precizat Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu