Metoda moderna de franceza pentru incepatori, Aristita Negreanu, editura Niculescu este o lucrare care-i ajuta pe cei interesati sa invete sa vorbeasca in mod corect o limba de la nivelul fonetic pana la cel semiotic. Limba utilizata este franceza actuala, cea vorbita acasa, pe strada si in mass-media. Autoarea imbina exercitiile cu o metoda inedita de explicare a teoriei pentru cunoasterea civilizatiei franceze: plimbari imaginare prin Paris.
Achizitionare: tel./fax: 222.03.72; tel.: 224.24.80.

Finante si contabilitate, Tematica si teste grila, are ca obiectiv familiarizarea candidatilor la licenta in specializarile finante si contabilitate cu tematica si modalitatea de examinare prin grila. Autorii au integrat in aceasta lucrare teoretica si bibliografia aprobata pentru examenele de licenta din sesiunile august 1999 si februarie 2000. Testele sunt insotite in finalul cartii de raspunsurile corecte, prezentate grupat pentru toate disciplinele.
Achizitionare: tel./fax: 231.55.77; 231.55.78; 312.97.17.

Commercial, Financial and Accounting English, Constantin Milea, editura All, este o carte utila pentru cei care simt nevoia practica de a-si insusi vocabularul englez specific, de a-si forma deprinderi stabile de intelegere a textelor cu continut financiar-contabil, de a traduce astfel de materiale si a conversa pe baza unor astfel de teme. Pornind de la aceste necesitati, autorul plaseaza ponderea informatiilor pe domeniul financiar-contabil, urmarind imbogatirea continutului lucrarii cu teme privind tipuri de capital si actiuni, tipuri de activ si pasiv, nume si indicatori financiari etc.
Achizitionare: 402.26.20; fax: 402.26.30.

De aproape o jumatate de secol, lucrarea Economie politica de Samuelson Nodhaus, editura Teora, serveste drept model pentru insusirea conceptelor economice elementare de catre studentii din intreaga lume. Noua editie cuprinde, intr-o forma sistematizata, cele mai bune teorii formulate de economisti in legatura cu modul in care functioneaza pietele si cu masurile pe care societatea poate sa le ia pentru a imbunatati nivelul de trai al oamenilor. In varianta de acum, autorul pune accent pe unul dintre cele mai importante fenomene petrecute in ultima vreme in economia politica: cresterea economica pe termen lung. In felul acesta el doreste ca studentii sa inteleaga dezbaterile care au loc in prezent cu privire la rolul datoriei publice si a deficitelor.
Pentru achizitionare: tel/fax: 252.14.31.

Tehnica operatiunilor de turism, Gabriela Stanciulescu si Gabriela Tigu, editura All Beck, este o culegere care surprinde pe larg activitatea practica a agentilor economici din turism. Autoarele ofera cititorilor modele, studii de caz, circuite informationale specifice acestui domeniu economic. Cartea se adreseaza studentilor care invata in acest profil, dar si profesionistilor in turism, mai ales celor aflati la inceputul carierei. Acestia pot gasi in lucrare informatii utile pentru aprofundarea cursurilor si pentru desfasurarea activitatii de zi cu zi.
Achizitionare: tel.: 402.26.00; fax: 402.26.30.

Analiza bilantului contabil, Nicolae Georgescu, editura Economica prezinta functiile bilantului contabil ca model de baza ce realizeaza sinteza fluxurilor financiare ale intreprinderii. De interes pentru cititor sunt prezentarea, motivarea si unele consideratii privind diferitele structuri bilantiere utilizate in practica mondiala, cu relevarea a ceea ce este comun si decurge din intelegerea bilantului ca model de informatii si a ceea ce este specific practicilor examinate.
Achizitionare: tel./fax: 231.55.77; 231.55.78; 312.97.17.

Societatile comerciale pe actiuni, Elena Carcei, editura All Beck, reprezinta prima monografie din literatura de specialitate postrevolutionara, consacrata celei mai importante forme de constituire a societatilor comerciale – societatea pe actiuni. Prin cercetarea cuprinzatoare a problemelor si solutiilor preconizate, ca si prin informatia bibliografica si sinteza de practica judecatoreasca pe care le ofera, lucrarea constituie un instrument util de lucru pentru juristi, ca si pentru toti cei ce isi desfasoara activitatea in lumea afacerilor.
Achizitionare: tel.: 402.26.20; fax: 402.26.30.

Introducere in economie, Cristian Niculescu, editura Enciclopedica, este o lucrare conceputa ca instrument practic pentru intelegerea complexelor, mecanisme ce caracterizeaza economia de pia-
ta. Autorul insista asupra faptului ca, inainte de studiul macroeconomiei si a parghiilor care pun in miscare economia mondiala, este bine sa se aprofundeze principalele notiuni si principii care guverneaza microeconomia. In acest scop, el a renuntat la prezentari teoretice si stufoase in favoarea unei sinteze mult mai relevante, exprimata preponderent prin scheme, tabele, exemple ilustrative. Textele si explicatiile ajuta cititorul interesat de problemele de baza ale economiei private sa inteleaga mai rapid si conceptele, dar si fenomenele in ansamblul lor.