Peste 22.000 de oameni din toată lumea au fost anunţaţi în mod eronat că sunt eligibili pentru primirea vizei, a precizat un oficial american, sub acoperirea anonimatului.

Acesta a menţionat că SUA regretă problemele cauzate de această eroare şi că tragerea va fi repetată, rezultatele urmând să fie anunţate în jur de 15 iulie.

În cadrul programului Diversity Immigrant Visa, guvernul american oferă circa 50.000 de vize anual, care sunt adjudecate aleator unor aplicanţi din ţări cu rate scăzute de imigraţie în Statele Unite.

Din cauza unei erori de programare, 90% dintre câştigătorii tragerii, care a trebuit acum anulată, au fost selectaţi dintre cei care au aplicat pentru viză în primele două zile, în loc ca selecţia să se facă din întregul set de aplicaţii trimise în perioada de înregistrată prevăzută, care s-a încheiat la 3 noiembrie anul trecut.
Programul informatic a fost creat de guvernul SUA, iar acum problema a fost rezolvată, a menţionat oficialul citat, iar un al doilea responsabil a adăugat că nimeni nu va fi tras la răspundere pentru cele întâmplate.
SURSA: Agerpres