Pandemia de coronavirus lovește crunt România. De aproape două săptămâni avem peste 1000 de cazuri noi descoperite la fiecare 24 de ore.

Virgil Musta, vestea momentului

Acum, medicul Virgil Musta vine cu vestea momentului. Șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara spune că măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului trebuiau luate mai devreme, înainte ca numărul cazurilor să o ia pe panta ascendentă.

„Numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă rămâne mare, arată cifrele. Există o proporție între numărul de pacienți critici și numărul de decese. Statistica este la fel peste tot în lume și nu înșeală”, a comentat dr. Virgil Musta, conform Digi24.

El spune că trebuie luate măsuri foarte rapide, stricte și riguroase. „Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte ca epidemia să revină cu atâta putere. Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”, estimează medicul.

Totodată, Virgil Musta arată că este adeptul măsurilor locale, adaptate la specificul fiecărei zone afectate de coronavirus. „Este mai responsabil să facem măsuri individuale în anumite zone, decât să creăm reguli generale, care în anumite zone să nu fie necesasre și să perturbe activitatea”, a mai precizat Virgil Musta.

De astăzi, 2 august, intră în vigoare o serie de reguli privind reducerea programului la baruri și terase în mai multe județe din țară și în București, măsuri decise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

De asemenea, în aproape jumătate din țară autoritățile locale au introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise aglomerate. Pe lângă aceasta, mai multe localități din țară au fost puse în carantină, cu limitarea drastică a deplasărilor în și din localitățile respective.