Într-o intervenție televizată la Digi 24, medicul Virgil Musta a declarat că lucrurile arată rău atât în țară, cât și în Timișoara. Șeful secției de Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a mai spus că numărul mare de cazuri de coronavirus înregistrat azi va avea un efect negativ asupra secțiilor de Terapie Intensivă.

„Lucrurile arată rău în țară și la noi în Timișoara. Speram, la sfârșitul săptămânii trecute, ca lucrurile să se stabilizeze și să trecem printr-o fază de platou a pandemiei apoi, încetul cu încetul, să scadă numărul de cazuri.

Creșterea numărului de cazuri duce automat la creșterea cazurilor critice în Terapie Intensivă și decese.

Este o statistică care nu minte și nu înșală, un procent din numărul de cazuri evoluează de critic și decedează. Din păcate asistăm la o creștere a numărului de cazuri”, a spus Virgil Musta la Digi 24.

Explozia de cazuri din Ilfov

Virgil Musta a mai vorbit și despre explozia de cazuri de coronavirus din județul Ilfov. Potrivit ultimului bilanț trimis azi de către Grupul de Comunicare Strategică, s-au înregistrat 70 de noi cazuri în județul Ilfov față de 9 cât erau ieri.

Musta a spus că această creștere trebuie pusă pe seama apariției de noi focare.

„În momentul în care se depistează una – două persoane în focarele respective, toată lumea dorește să-și facă analizele, nu se respectă definiția de caz care spune că doar persoanele simptomatice, dacă sunt contacți, trebuie să fie testate și astfel se descoperă și persoane asimptomatice care apoi trebuie internate în spital creând o presiune suplimentară pentru sistemul de sănătate”, potrivit medicului Musta.

Sursă foto: INQUAM/Cornel Putan.