În scrisoare este spus clar că Executivul este practic complice la încălcarea drepturilor omului.

Europarlamentarii atrag atenţia că redefinirea familiei poate dăuna copiilor din toate familiile pentru că se promovează mesajul că familiile monoparentale, partenerii care nu sunt căsătoriţi sau bunicii care îşi cresc nepoţii nu se încadrează în „definiţia îngustă propusă de referendum” şi nu merită să fie recunoscute şi protejate, conform Antena3.

„Am fost consternaţi să aflăm că referendumul pe tema redefinirii familiei ca fiind uniunea între un bărbat şi o femeie va avea loc în perioada 6 – 7 octombrie. Această redefinire a familiei are potenţialul de a dăuna copiilor din toate familiile, prin promovarea mesajului că familiile monoparentale, partenerii necăsătoriţi şi copiii, bunicii care îşi cresc nepoţii, „rainbow families” şi toate celelalte familii care nu se încadrează în definiţia îngustă propusă de referendum nu merită să fie recunoscute şi protejate. Permiterea continuării referendumului fără a fi asigurate forme alternative de recunoaştere juridică pentru familii vă face să păreţi că sunteţi complici la încălcările drepturilor omului, care sunt în curs de desfăşurare, şi că sunteţi împotriva drepturilor tuturor celor care trăiesc în familii „ne-tradiţionale””, arată europarlamentarii în scrisoarea deschisă adresată premierului.

Ei spun că prin referendumul pentru redefinirea familiei se încurajează discursul prin ură şi violenţă împotriva persoanelor LGBT, iar acestea, inclusiv copiii, sunt puse într-o poziţie vulnerabilă şi sunt discriminaţi.