Viorica Dăncilă le-a reproșat social-democraților, în cadrul Comitetului Executiv de luni seara, că nu au avut ieșiri publice mai dese cu privire la cazul din Caracal, precizând că s-ar putea pregăti un nou 10 august sau s-ar dori un nou protest ca după tragedia din Colectiv, au declarat surse din PSD, potrivit Mediafax.

„A fost un pic stranie ședința. A început certându-ne pe toți că nu apărem în presă să facem declarații. Ne tot spunea premierul că vedeți că se pregătește un nou 10 august, că se continuă presiunea și se dorește un nou Colectiv, în sensul consecințelor de la Colectiv. A mai spus despre USR că vedeți declarațiile lui Dan Barna și le-a cerut să comenteze ce a zis Barna fiindcă a spus prostii. Era ca un reproș sistematic”, au afirmat sursele social-democrate. Un social-democrat ar fi afirmat, în cadrul ședinței, că totul este orchestrat de serviciile de informații pentru a distruge PSD, însă premierul Dăncilă l-a contrazis.

Viorica Dăncilă a lăsat social-democraţilor impresia că prezintă lucrurile un pic „în stilul Dragnea”, cu foarte multe insinuări în afirmații. „Totul era prezentat, poate și în exces de zel, poate și pentru vrea să se trezească lumea, poate și pentru că era supărată, pentru că spunea că a dormit doar două ore pe noapte, că a exagerat un pic dând sentimentul că ar fi fost totul un complot, ca și cum ar fi fost un scenariu. A avut o intervenție stil Dragnea, cu foarte multe insinuări. Spunea că «uite se demonstrează că ea nu este cu Iohannis»”, au explicat sursele citate.

„S-a mers un pic cam departe, asocierea cu 10 august, asocierea cu Colectiv pe care a făcut-o într-o intervenție”, în opinia unui social-democrat prezent la reuniune.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a transmis că PSD-iştii trebuie să fie mai duri și mai vehemenți în a transmite mesajul că președintele Klaus Iohannis este vinovat că „a protejat procurorii și STS”, au mai spus sursele citate.

Viorica Dăncilă nu a făcut declarații, la finalul ședinței CEx, fiind pentru prima oară când face acest lucru. Premierul le spusese jurnaliştilor la sosirea la sediul PSD că va face declaraţii la finalul reuniunii. Anterior, câțiva protestatari au încercat să blocheze ieșirea din curtea sediului PSD a mașinii în care se afla primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.