Comisarul European, Corina Crețu, vrea să se întâlnească miercuri cu premierul Viorica Dăncilă pentru a-i cere explicații cu privire la unele declarații făcute de Darius Vâlcov. Crețu susține că Executivul ar trebui să depună proiecte de accesare a fondurilor europene înainte de a aduce acuzatii Comisiei Europene. Comisarul european o va invita miercuri, pe Viorica Dăncilă, să spună care este poziția Guvernului în privința unor atacuri ale unor membri PSD, menționând că până acum nu a văzut nicio delimitare de anumite afirmații.

“Sunt destul de tristă să văd această atitudine complotistă, am văzut și aseară că e un complot mondial. Eu propun guvernanților să depună proiecte și apoi să acuze Comisia Europeană că nu le implementează. Cât nu avem proiecte, ar fi mult mai benefic pentru cetățeni ca guvernanții să își canalizeze energia spre realizarea acestor proiecte. Dacă nu avem proiecte de calitate nici nu le putem implementa”, a declarat comisarul european. 

Reacția Corinei Crețu vine după ce Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a lansat duminică seară o serie de acuzaţii spunând că fostul premier Dacian Cioloş este omul miliardarului George Soros, comisarul european Corina Creţu ”minte prin omisiune”, iar România nu are autostrăzi, din cauza altor ţări care ar avea un asemenea interes, pe care însă nu le-a numit.

Comisarul a menționat că nu este prima dată când Comisia Europeană este atacată de PSD sau de oameni din Guvern: ”Nu este prima dată când oameni din partidul de guvernământ, inclusiv din Guvern, atacă Comisia Europeană. Aseară, nu doar eu am fost atacată, ci şi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ştiţi foarte bine că domnul prim-vicepreşedinte Timmermans este atacat de câteva săptămâni bune şi jignit în fiecare zi de către membrii partidului de guvernământ (…). Guvernul României va fi miercuri la Bruxelles, va prezenta în cadrul colegiului comisarilor programul Preşedinţiei României şi aş invita-o pe doamna prim-ministru să facă toate aceste precizări dacă toate aceste atacuri la adresa Comisiei Europene reprezintă poziţia oficială a statului român, pentru că nu am văzut nici o delimitare, nici o dezavuare”.