Viorica Dăncilă şi Frans Timmermans  se întâlnesc miercuri la Bruxelles, fiind deja a treia discuţie din această lună.  Premierul face o vizită de lucru la Bruxelles, având programată o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.

De asemenea, Dăncilă participă la Summit-ul Social Tripartit.

Timmermans a fost şi săptămâna trecută la Bucureşti, în cursul zilei de lunim când a avut discuţii cu premierul şi a primit o recunoaştere din partea SNSPA.

„Discuţiile au fost constructive şi au reprezentat o continuare a celor deja stabilite în cadrul întrevederii ce a avut loc la Bruxelles, săptămâna trecută. Ambele părţi au apreciat că este nevoie de un dialog constructiv şi au convenit asupra paşilor de urmat în perioada următoare. Cei doi oficiali au punctat nevoia unei bune cooperări între Executivul României şi Comisia Europeană”, arăta comunicatul Guvernului acum o săptămână.

Cei doi au agreat atunci planul de lucru al experţilor români şi europeni „pentru a găsi cele mai bune soluţii”.

„În acest context au agreat că o nouă întâlnire va avea loc săptămâna viitoare cu ocazia vizitei doamnei prim-ministru la Bruxelles”, se mai arăta în comunicat.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, atunci, că nu a văzut progrese de la publicarea ultimului raport MCV şi că trebuie să fie foarte clar că aceste chestiuni sunt foarte serioase, iar Comisia Europeană vrea să vadă progrese.