În vila în care se va muta premierul a locuit și Bujor Sion, “copilul de suflet” al lui Ion Iliescu, care ar fi fost evacuat din cauză că nu și-a plătit chiria. Momentan, casa se află în renovare, însă de îndată ce lurările vor fi finalizate, Dăncilă se va muta în noua reședință.

Vila cu etaj are o suprafață locuibilă de 148 de metri pătrați, dar și o grădină de 1.300 de metri pătrați. Imobilul de două etaje dispune, printre altele, de pivniță, saună și o anexă.

Mihai Bujor Sion, copilul adoptiv al lui Ion Iliescu, și soția lui, actrița Ioana Pavelescu, au pierdut procesul cu Regia Autonomă “Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS).

În anul 2009, Regia Autonomă i-a dat în judecată pentru că au refuzat să-și mai achite chiria, cerând în instanță rezilierea contractului și evacuarea celor doi din imobil. Până în anul 2008, soții Sion, ca și multe alte persoane importante care locuiau în imobilele administrate de RA-APPS, plătiseră o sumă modică pentru casa din Primăverii. Statul a majorat, însă, cuantumul chiriei, care a ajuns la 5.200 de euro pe lună, scrie Cancan.ro.