Într-o postare pe pagina personală de facebook, Violeta Alexandru se plânge de timpul pierdut luni în legătură cu moțiunea de cenzură, în loc să fie folosit pentru a rezolva probleme majore, importante pentru români.

Ministrul Muncii este de părere că PSD-ul nu are nimic de pierdut pentru că este ”odihnic”, iar în plus, ”s-a făcut și de râs cu moțiunea”.

„Jumătate de zi la parlament. O groază de treabă de făcut, trebuie să recuperez mâine. PSD odihnit s-a făcut de râs cu moțiunea. Are PSD un talent să țină pe loc oamenii care muncesc. Să facă circ, să se prefacă a munci. Să vorbească mult și fără rezultate. Să tragă frâna de mână atunci când lucrurile merg pe drumul corect.

Hai să le dăm o lecție!

#pe27
#avemcevadeterminat”, scrie Violeta Alexandru, lider PNL București.

Un beneficiu pentru Guvern

Și senatorul PNL, Alina Gorghiu, a reacționat după întâmplarea de luni. Aceasta consideră că eșecul la moțiunea de cenzură este unul benefic pentru Guvernu, care va putea aplica măsurile deja anunțate, în timp ce PSD provoacă doar haos și scandal.

”Încercarea PSD de a sabota acțiunile responsabile ale Guvernului – un fiasco.

Criza urmărită de PSD, prin moțiunea de cenzură, a fost evitată, iar România are în continuare o guvernare stabilă și responsabilă.

De astăzi, se vor deschide restaurantele, cafenelele, cinematografele și teatrele, cu respectarea normelor de protecție deja stabilite și comunicate de autorități. Măsurile luate vor constitui un sprijin în plus pentru economie, mai ales pentru sectorul HoReCa, lovit de pandemie peste tot în lume.

Guvernul PNL rezolvă problemele una câte una! În acest timp, PSD face ce știe mai bine: haos și scandal!”, scrie Alina Gorghiu, pe facebook.

Şedinţa Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului nu a mai avut loc, din cauza lipsei cvorumului. Au fost 226 de parlamentari prezenți, în condițiile în care erau necesare 233 de voturi pentru a trece moțiunea de cenzură.