Studiul, desfăşurat pe un eşantion de 1.740 de părinţi din cinci ţări, a scos în evidenţă faptul că 54% dintre victimele fenomenului de cyberbully-ing au fost grav afectate, suferind stări de violenţă, mânie, tristeţe sau apatie.

Fenomenul de Cyberbully-ing este o formă de agresiune virtuală, care se manifestă prin ameninţări, hărţuire, umilire sau comportamente violente îndreptate asupra unei victime în mediul online, fie pe platforme virtuale, prin programele de mesagerie instanta sau pe e-mail. În urma unor astfel de comportamente, 19% dintre părinţii intervievaţi au declarat că au căutat ajutor specializat pentru copiii lor, conform studiului Bitdefender.

“Rezultatele studiului ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru părinţi – este extrem de important să intervii şi să iei măsuri atunci când copilul este victima unui atac de cyberbully-ing”, a declarat autoarea studiului, Sabina Datcu, Bitdefender E-Threats Analysis and Communication Specialist. “Părinţii trebuie să înţeleagă importanţa folosirii unui program de control parental şi nevoia de a supraveghea activitatea copiilor pe reţele sociale şi pe internet, in general”, a continuat aceasta.

Bitdefender Internet Security 2012 include funcţia de Control Parental, care îi ajută pe părinţi să supravegheze activitatea copiilor pe internet. Cu toate acestea, implicarea directă a părinţilor în educarea tinerilor cu privire la avantajele şi riscurile folosirii internetului, rămâne elementul cheie în combaterea fenomenelor de violenţă online îndreptate asupra copiilor.