La partida de vânătoare ce se va desfăşura în acest week-end, între 20 şi 21 ianuarie, vor participa şi mulţi dintre invitaţii din 2011, când circa 30 de afacerişti au vânat 150 de mistreţi pe domeniul de la Balc.
Anul acesta, invitaţii au primit George Marsan, primarul oraşului Monte Carlo, Erich Hampel, manager Unicredit Bank Austria, Alfred Baumhauer, fabricant Cartier, Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului cu acelaşi nume, Klaus Mangold (Chrysler), Siegfried Wolf, preşedintele companiei Magna Europa, Franz Rauch, cel mai mare producător de sucuri naturale din Europa, Rudolf Streicher, politician austriac, fost ministru în mai multe guverne, Inigo Herrera, fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Alături de ei, vor participa, probabil, şi câţiva afacerişti români.

Programul de divertisment va fi oferit de un taraf de muzică populară şi va avea ca invitate, de această dată, pe Andreea Bănică şi Corina Bud. Printre numele celebre sosite anii trecuţi la Balc s-au aflat Gheorghe Zamfir, Anna Lesko, Lavinia, ex-Spicy şi alţii.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi de Siguranţa Alimentelor Bihor, dr. Sorin Hodişan, la faţa locului, pe domeniul cinegetic va fi delegată o echipă de specialişti, din care cinci medici veterinari şi trei tehnicieni veterinari, precum şi o maşină specializată pentru transportul probelor, scrie Agerpres.

Pe domeniul cinegetic de la Balc, care se întinde pe 1.500 de hectare, sunt crescuţi, în fiecare an, peste 700 de porci mistreţi special pentru evenimentul din ianuarie. Carcasele mistreţilor vânaţi sunt expediate, după verificarea sanitar-veterinară, în camioane frigorifice în scopuri caritabile ori către fabricile de mezeluri specializate în vânat.

Partidele de vânătoare de la Balc au devenit cunoscute din 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.