Pentru cei superstițioși, ziua de vineri 13 este o zi în care predomină ghinionul, astfel aceștia se feresc să facă lucruri importante. Medicii spun că această frica se numește triskaidekafobie.

Într-un an calendaristic putem să avem o singură zi de vineri care pică pe data de 13, sau chiar mai multe așa cum a fost cazul în 2015, în lunile februarie, martie și noiembrie.

Se spune că această superstiție își are originea în arestarea majorității cavalerilor templieri, inclusiv a Marelui Maestru la ordinul regelui Filip al IV-lea al Franței, pe data de vineri 13 octombrie 1307.

Vineri 13, zi cu ghinion

De asemenea, foarte mulți se tem să se urce la volan în această zi, însă clubul auto german ADAC, a prezentat o statistică a accidentelor rutiere pentru anul 2000. A reieșit că în zilele de vineri 13 au avut loc 894 de accidente, în timp ce media accidentelor în celelalte zile era de 975. Așadar, cei superstițioși se pot urca la volan fără probleme.

Pe de altă parte, se mai spune și că nașterea unui copil în ziua de vineri 13 îi va aduce numai nenorociri în viață. Însă, dacă o femeie își serbează ziua de naștere în această zi, se va căsători și va avea un copil în mai puțin de un an.

În plus, potrivit superstițiilor se zice și că nu e bine să te îmbraci în negru pentru că vei purta doliu și nici să te muți în casă nouă pentru că vei avea ghinion.

Toate acestea sunt doar superstiții iar până în momentul de față nu a fost confirmată veridicitatea lor.