Hidrologii au făcut anunțul. Avem parte de un nou cod portocaliu de inundații pe râurile din bazinul hidrografic Şieu, judeţul Bistrița-Năsăud. Aici se pot produce inundaţii locale, ca urmare a ploilor înregistrate în ultimele ore.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe râurile din bazinul hidrografic Budac.Codul portocaliu de inundații pe râuri este în vigoare vineri de la ora 7.25 până la ora 12.00.

Sub cod portocaliu de inundații se mai află râuri din judeţele Hunedoara și Gorj, vineri până la ora 10.00. Cea mai mare parte a țării se află sub avertizare meteo de ploi torenţiale, vijelii și grindină, până duminică, ora 10.00. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.