Preşedintele Pro România, Victor Ponta, ar putea primi o lovitură decisivă în justiţie: DNA a cerut, luni, la Curtea Supremă, anularea sentinţei de achitare în cazul inculpaţilor din dosarul Turceni-Rovinari, adică fostul prim-ministru Victor Ponta, fostul senator Dan Şova şi foştii directori Laurenţiu Graure, Laurenţiu Ciurel şi Dumitru Cristea. Totul are legătură cu decizia Curţii Constituţionale privind completurile de trei judecători. „Ne completăm motivele de apel în sensul unui motiv suplimentar vizând greşită compunere a instanţei, e vorba de nulitate absolută, completul care a dat decizia în acest caz nu era specializat în judecarea infracţiunilor de corupţie”, a declarat procurorul DNA.

Decizia de achitare a inculpaţilor a fost dată în primă instanţă, iar DNA pregătea motivele de apel pentru acest dosar. Acum însă, după decizia CCR cu privire la completele nespecializate, procurorii DNA au cerut reluarea de la zero a procesului în primă instanţă.

Avocatul fostului director economic al Complexului Energetic Turceni Laurenţiu Graure a solicitat amânarea discuţiilor: „Intru în dosar de 7 ani, nu vreau să tratez cauza cu neseriozitate, cer o săptămână să mă pregătesc.” Având în vedere această cerere, instanţa a amânat judecarea pentru data de 11 noiembrie, potrivit ziare.com.

Victor Ponta şi Dan Şova au fost achitaţi, în mai 2018, de magistraţii Inaltei Curti în dosarul Turceni-Rovinari, în care au fost judecaţi pentru fapte de corupţie, în legătură cu încheierea unor contracte de consultanţă. Alături de aceştia, au fost achitaţi şi fostul director al Complexului Energetic Rovinari Laurenţiu Ciurel, acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, şi fostul director economic al Complexului Energetic Turceni Laurenţiu Graure. În schimb, fostul director al Complexului Energetic Turceni Dumitru Cristea a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru abuz în serviciu. El a fost obligat şi la plata unor daune de peste două milioane de lei.