Potrivit datelor din piață, prețurile vor crește în apropierea sărbătorilor. Mai mult, pentru a încuraja vânzările, comercianții au anunțat reduceri, săptămâna aceasta. De exemplu, Magazinul De Brazi, platforma de comercializare online a Silva Group România, a avut reduceri de până la 50% pentru pomii de iarnă comandați vineri, 6 decembrie.
Astfel, un brad verde nordmannian tăiat, cu înălțimea de 1,75-2,00 m, a putut fi cumpărat la un preț de 279 lei, redus de la 369 lei. Pentru un brad argintiu cu rădăcină cu înălțimea de 0,80-1,00 m a fost  aplicată o reducere de 50%, până la 99 lei.
“Vinerea Verde, prima zi de vineri după Ziua Națională, a fost inspirată din conceptul de Black Friday”, a declarat Ovidiu Neacșu, Director de Vânzări al Silva Group România.
Brazii comercializați de MagazinulDeBrazi.ro provin de pe plantații private din mai multe țări europene, precum Danemarca, Austria, Germania sau Ungaria. Exemplarele disponibile în acest an se încadrează între 1 şi 12 m înălţime (pomi tăiaţi) şi 0,6 – 2 m (pomi cu rădăcină).
De asemenea,  Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a anunțat că anul acesta brazii pe care îi va tremite spre  vânzare vor avea prețuri similare cu cele de anul trecut. 
În total, Regia va tăia  52.000 de pomi, brazi și molizi. Anul trecut, foarte mulți brazi aduși din import au rămas nevânduți din cauza prețurilor foarte mari aplicate de comerciați.